Feeds:
Posts
Comments

sekadar waktu

assalamualaikum..lama sgguh x update blog ni,,stahun skali agaknye update hehehe xth la np,jd mls nk update,,lgpn cara nk upload gmbr dh lupa la,,,klu dpt msk gmbr selang seli ngn story br best…emmm xlama lg dh msk 2012…kejap je masa berlalu kn,,kdg2 mcm xcaya pn ada,,,byk lg benda yg xtertunai d thn ni,,dh msk thn baru,,apepn,,mg thn baru lbh memberi seribu makna dlm hidup ini..insyaallah..

ke sekian kalinye

sgguh2 lama x mengupdate blog ni,,rasa mcm nk mengaktifkn diri kembali mencoret apa yg perlu utk d jadikn renungan n ingatan bersama…wlaupn byk benda yg dh lupa utk mnecantikkn blog ni,tp akn d cuba godeh2 la nnt yer hhehe mklum la,blog ni buat dulu utk dpt markah subjek masa study dulu ja ehehehe
tup tap tup tap,,dh hmpir 1year++ x update blog ni,lama tuuuuuu..dr xde ank, skrg dh ada 2 org princess,,ish ish ish kjap je masa ni kn,,,
my 1st baby is Nik Qaseh Qaisara, was born 16/april/2010 at hospital kajang,slangor,,,lhir dgn berat 700grams only,subhanallah,kuasa allah mengatasi segalanye, alhmdulillah,chat walafiat wlaupn sdikit kecil berbanding kgkwn yg seusianye…
2nd is Nik Dhiya Humaira, was born 9/mac/2011 at hospital tanah merah kelantan, brt lhir 3.7kg, & yg paling indah.kelahirannye d sambut bersam suami tersayang..
skrg kedua2nya membesar like twin,,i’m very happy n syukur alhmdulillah d kurniakn keluarga yg bahagia,,alhmdulillah…

TAHAJJUD


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Salam Maulidu Rasul

slm syg & rindu wt sahabat2…smg ukhwah kita berkekalan…
Sempena 12 Rabiul Awal, aku tuju khas nasyid ini bt teman2 sumer…
smg kite sume m’dpt keberkatan & keredhaan Allah S.W.T…InsyaAllah..

Rasulullah:

Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu
Pahit getir pengorbananmu
Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu
Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya

Tak terjangkau tinggi pekertimu
Tidak tergambar indahnya akhlakmu
Tidak terbalas segala jasamu
Sesungguhnya engkau rasul mulia
Tabahnya hatimu menempuh dugaan
Mengajar erti kesabaran
Menjulang panji kemenangan
Terukir namamu di dalam Al-Quran

Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu
Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu

Kami sambung perjuanganmu
Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa
Allah dan rasul sebagai pembela

Nasyid Arab Ya Tayba By Mys Shalash.

samekom..

emm dah lama x celoteh kat blog ni..dpt tulis ni pun cz ikut hsband online, klu x, lepak je umah hahaha aku tgk blog kgkwn yg lain xde pertambahan pun, nk gak aku th cter terbaru korang..mst sumer dah ada kerjaya masing2 kan?? kan?? bestnyer..
pe2pun, all the best to all my fren..
ilalliqa’

Assalamualaikum…

pkbr sumer? rindunya aku kat kgkawan sume.. lama x jumpa, al-maklum la, dah hbs blajar, masing2 bw hal sendiri.. aku pun dh ada kluarga sndiri, jd xde masa la nk update blog slalu..

walau pe pun, i miss usim, fpbu and geng study 2005-2009..
love u all

kesempatan ni jg aku nk wish HAPPY NEW YEAR, smg kita sume d murahkan rezki, & d berkati ALLAH S.W.T dunia dan akhirat…Amin..

Selamat menjalani kehidupan dengan azam baru…

byeeeeee…